ГалерияНовини

Стартира инициативата „Отворени врати за младежи” с участието на ученици от 29 СОУ

P1120103

           Инициативата „Отворени врати за младежи” на Агенцията по заетостта    стартира на  24.11.2014г. с участието на учениците от 29 СОУ ,,Кузман Шапкарев”.  Реализира се  чрез Дирекция „Бюро по труда” за услугите, които са заложени в  Националния план за изпълнение на европейска програма за професионално  обучение „Работата на моя живот”.

            При посещението си в бюрото по труда учениците от дванайстите класове се запознаха с възможностите на EURES мрежата – „The Jobs Of My Life”, лятната ваканционна заетост на студенти в Германия, организацията на работата на Дирекция „Бюро по труда-Сердика” и услугите, предоставяни за младежи и др.

            „Младежите на възраст между 15-29 г. са целеви групи на политиката по насърчаване на заетостта, съгласно националното законодателство и на Европейската гаранция за младежта“ – отбеляза г-жа Искра Въткова, Директор на „Бюро по труда-Сердика”.

            Националната гаранция за младежта на България предвижда, всеки млад човек на възраст от 15 до 29 години да получи предложение за работа, продължаване на образованието или стаж в рамките на четири месеца, след като напусне системата на формалното образование.

            При посещението си учениците бяха информирани за възможните услуги, които предоставя Агенцията по заетостта чрез дирекциите „Бюро по труда”.

            След регистрация в Бюрото по труда младежите могат да се възползват от услуги като: мотивационно обучение, професионално ориентиране, включване в стажантски програми, насърчаване на териториалната мобилност и др.

P1120104P1120107DSC_0324DSC_0325

P1120141P1120111