БНТ продукция “Здраве” и д-р София Ангелова в 29 СОУ “Кузман Шапкарев”

29 СОУ „Кузман Шапкарев“ беше домакин на една изключително полезна инициатива, свързана със здравето на подрастващите.  Д-р София Ангелова(пулмолог)  откри кабинет “Здраве” и разговаря с учениците от 11 и 12 клас за вредата от тютюнопушенето. Особено интересни за учениците бяха направените със специален апарат изследвания за  вместимостта на белите им дробове.

Нашите възпитаници не се притесняваха открито да споделят кога за първи път са запалили цигара, кое ги подтиква към тютюнопушенето, макар че са наясно с вредата и пораженията, които цигарите причиняват.

Проблемът не би могъл да бъде решен с една среща, но разчитаме на съзнанието и отговорността на учениците за собственото им здраве и здравето на тези около тях.

Интересната и особено полезна за нашите ученици среща може да видите в две поредни предавания на Българската национална телевизия, предаване “Здраве” – 21.02.2011г. и 22.02.2011г.

http://bnt.bg/bg/productions/95/edition/12540/zdrave_21_02_2011

http://bnt.bg/bg/productions/95/edition/12567/zdrave_22_02_2011


Можете да оставите коментар по-надолу в страницата. Обратните известявания не са разрешени в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>