АкцентиГалерияНовини

Учениците от 29 СОУ “Кузман Шапкарев” влезнаха в час с данъците!

 Учениците от 29 СОУ “К.Шапкарев”-гимназиален етап (Х, ХI и ХII клас) участваха в дискусия, свързана с данъчната система в Бълария. Имаха възможност да научат защо са необходими данъците, какви видове данъци и осигуровки съществуват, как се плащат и как функционира данъчната администрация. С помощта на интерактивна презентация г-жа Манзурова, служител на НАП , заинтригува младите хора по темите “Данъци” и “Осигуровки”.

“С кампанията “Влез в час с данъците” НАП има за цел да промени възприятията и разшири познанията на учениците за плащането на данъци и осигурителни вноски. Кампанията включва срещи в 100 български училища в цялата страна” – отбеляза г-жа Росица Манзурова. “Уроците са част от съвместната инициатива на Приходната агенция и Министерството на образованието, младежта и науката, в която 2000 учебни часа на тема “Данъци” ще бъдат проведени от 100 служители на НАП” – допълни г-жа Манзурова.

Партньор на инициативата е неправителствената организация „Глобални библиотеки”, която подпомага дейността на над 960 библиотеки и читалища в страната. Кампанията стартира през месец януари и ще продължи до края на учебната 2013 година, част от нея е конкурсът „Данъците, без които не можем”. Чрез приложението във Facebook, всеки ученик от общообразователните училища в страната може да участва в конкурса, който е разделен в две категории – текстова и визуална. В текстовата категория се приемат както стихотворения, така и есета. Във визуалната категория, всеки ученик може да изрази мнение по темата чрез снимка или кратко видео съдържание.

Цветемира Берова – старши учител, български език и литература

[nggallery id=98]