В памет на Георги Марков по БНТ с участието на 29 СОУ

     Емоционално и вълнуващо е участието на учениците от 29 СОУ ” Кузман Шапкарев” ( 9, 11а, 11б и 12 а клас) в директното дискусионно студио на Българската национална телевизия, посветено на писателя, драматурга и публициста Георги Марков.Ръководители на образователното посещение са г-жа Цветемира Берова, старши учител, български език и литература и г-н Иван Джаков, старши учител, история и цивилизация.
Поредното издание на публицистичното предаване “История. BG” е посветено на 85-годишнината от рождението на дисидента Георги Марков, убит в Лондон.В дебата бяха представени различни гледни точки в търсене на истината за образа на писателя и мястото му в обществото, за преосмисляне на делото му в контекста на историческите събития. С особен интерес бяха изслушани отделни фрагменти от заключителната глава на неговите ” Задочни репортажи за България”, която представя мотивацията му да напише своите репортажи.
Цветемира Берова, старши учител, български език и литература

Можете да оставите коментар по-надолу в страницата. Обратните известявания не са разрешени в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>