БлогПроекти

“Училището в търсене на партньори”

Шестата традиционна среща-семинар за училищния PR „Училището в търсене на партньори” се проведе на 09.03.2011г. в Националния Военноисторически музей. Проявата се организира от Сдружение „Професионален форум за образованието” с подкрепата на РИО София-град и Дирекция „ Образование” на Столична община. Семинарът е посветен на методите и средствата на училищната реклама и PR.

Форумът е събитие, което е градивно за професионалното образование – отбеляза г-жа Ваня Кастрева – началник на РИО София-град. Убедена съм, че срещата е полезна за всички нас, защото дава възможност за активен диалог, за обмяна на опит и взаимодействие между участниците, с помощта на които се задава моделът на доброто образование – каза г-жа Кастрева.

Представителите на 29 СОУ „К. Шапкарев” – г-жа Гергана Узунова – педагогически съветник и г-жа Цветемира Берова – старши учител по български език и литература заедно със свои колеги от столични училища обсъдиха въпроси, свързани с изграждането и управлението на имиджа на образователната институция, с училищни проекти и техния PR ефект. В дискусията бе подчертано, че задача на педагозите е да изграждат хармонични личности, които ще градят утрешния ден.

Сдружение „Професионален форум за образованието” представи програмата на Шестото издание на Фестивала на българското образование (28-30 април 2011г.).  Ежегодно в него участват над 150 средни училища, професионални гимназии, частни училища и детски градини, висши училища, спортни клубове, издателства, неправителствени организации и др. Провеждат се дискусионни форуми по актуални проблеми на образованието, работят над 30 творчески ателиета за изобразителни и приложни изкуства, спорт, компютърни технологии, медии, наука и техника, театър, танц, литература, мода, интелектуални игри. С участието на училищни, детски и младежки формации тече постоянна концертна програма.

Цветемира Берова- старши учител по български език и литература