Бележити датиНовини

„Аз правя, ти действаш“

През 2012 г. Часът на Земята е под мотото Аз правя, ти действаш. Идеята е да покажем, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем.
Всеки може да сподели своите лични предизвикателства с целия свят, като зададе въпроса, Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?“, на видео платформа в YouTube. Можете  да запишете и качите в YouTube свое видеопредизвикателство. Платформата позволява да се следи колко души поемат хвърлената ръкавица, като се използват социалните мрежи в интернет.

Поетите обещания може да бъдат например за рециклиране или за заменяне на старите крушки с енергоспестяващи, за изключване на зарядното устройство на мобилния телефон от контакта или пък за регистрация за използване на електронно банкиране вместо на хартиено извлечение. Участниците от България, които качат най-интересното и полезно видео-предизвикателство, може да спечелят билети за двама за концерта на Stereo MCs на 16 март в София, както и да се срещнат с музикантите от групата.

Българските ученици също може да се включат със свое видеопредизвикателство. Състезавайки се и с други класове, те могат да спечелят награди от  анимационния филм „Лоракс 3D“, чиято премиера е на 23 март. Филмът разказва защо е важно да опазваме горите и природата.

Изгасете светлините на 31 март за 1 час от 20:30 h!