АкцентиНовини

5 награди за 29. СУ в конкурса „Модерният тийнейджър – образован и успешен!“

i5Ученици от 29. СУ спечелиха 5 награди в конкурса „Модерният тийнейджър – образован и успешен!“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – район „Сердика”, и консултативен кабинет „Вяра”.

Младите ни таланти сътвориха рисунки по темата под ръководството на г-жа Елена Петрова, преподавател по изобразително изкуство. Творбите им са изложени в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ 124. Официалното откриване на изложбата и награждаването на победителите в надпреварата се проведе на 7 март.

Първо място спечели Мартин Каменов от 6 клас на 29. СУ. Четири втори места пък завоюваха петокласниците ни Елена Асенова, Иванка Кирилова, Марио Юлиев и Християна Иванова.

В конкурса се включиха ученици от 5 до 8 клас от училищата в район „Сердика“.

„Говорейки и показвайки образованите и успешни млади хора , ние възпитаваме ценности и стремеж към правене на добрини, а това е  важна стъпка в превенцията и борбата с противоправното поведение. Диалогът с младите хора е чудесна възможност за популяризиране на различни възможности за кариерно и личностно развитие. Чрез картините и плакатите децата изразяват себе си. Как се виждат – някои деца  като  творци, художници, спортисти, други представят себе си с гримове, цигари и компютри. Но неразделно от тях са мобилните телефони и социалните мрежи. И това е нормално, светът се развива, комуникациите също. Децата показват в картините си, че модерният тийнейджър трябва да бъде образован и да знае какво иска да постигне в живота“, коментират организаторите на конкурса.

i2

IMG_0199

IMG_0200

IMG_0203

i3

i6