БлогНагради и постижения

Децата са нарисували празник

Днес в Унгарския културен институт ученици от V и VІ клас от 29 СОУ бяха отличени със свои рисунки в изложбата от конкурса „Ромите – дивото цвете на Европа“. Инициативата е на Университетския център за ромска култура и интеркултурно образование.

Изявата се организира от УНИЦЕФ – България, Столична община – Дирекция „Култура“, Института „Отворено общество“, Сдружение „Свят без граници“, Академия за култура и образование.

За втори път Университетският център за ромска култура и интеркултурно обазование обявява конкурс за изобразително изкуство и фотография. В творбите на учениците сюжетната и образна интерпретация е свързана с природата, семейството, любовта и човешките отношения. В изложбата има много цветове, танци, сватби и дайрета. Децата, които съзнателно са избрали този начин на изразяване, са представили над 350 рисунки, приложни работи и снимки.

По думите на председателя на журито доц.Петер Цанев децата са определили атмосферата на изложбата и са нарисували празник.

Честитим наградата на Гергана Геровска (VІ клас) – ІІ място. Със специални грамоти са отличени Петър Петров (V клас) и Калина Ненчева (V клас).

Изказваме благодарност на г-жа Дария Христова – старши учител по изобразително изкуство.

Цветемира Берова – старши учител,  БЕЛ