АкцентиГалерияНовини

bTV Radio Group стартира проекта „Зелена идея в училище” в 29 СОУ

Слънце, емоции и детска радост изпълниха двора на 29 СОУ „Кузман Шапкарев” в София, където учениците с голямо желание засадиха овощни дръвчета. Над 100 деца от трети, пети и шести клас се включиха в новия проект „Зелена идея в училище” на bTV Radio Group и Оперативна програма „Околна среда – 2007-2013г.”.

В ефира на радио N-JOY  Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов обяви, че 29 СОУ „Кузман Шапкарев” е едно от четирите български училища, победител в инициативата.

Учениците и техните учители се обединиха около  „Зелена идея в училище” за повече зеленина и красива природа на местата, където играят и спортуват децата ни.

С грижата им към овощните дръвчета в двора те ще покажат своето позитивно отношение, отговорност  и грижа към природата.

За празника децата получиха поздравления от Велимира Петрова – търговски директор на bTV Radio Group и Мария Лазарова – директор на дирекция „Кохезионна политика за околна среда” и ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда – 2007-2013г.”, която връчи специална грамота на директора на 29 СОУ „Кузман Шапкарев”  –  Маргарита Милева.

Приятна изненада за децата беше гостуването на актрисата Силвия Петкова в ролята на Димитрова от сериала „Революция Z”. Тя стана съпричастна на празника и раздаде на учениците уникални постери с автографи от любимците им Ани, Тино, Боби и Фипо.

[nggallery id=103]