Новини

Един творчески ден в издателство „Булвест 2000“ за учениците от 29 СОУ

 

Емоционален и вълнуващ е днешният ден за учениците от 10 „а“, 10 „б“  и 11 „а“  клас на 29 СОУ „Кузман Шапкарев“, които посетиха издателство „Булвест 2000“. Ръководител на изявата бе г-жа Цветемира Берова- старши учител, български език и литература. На срещата  бе представена историята и дейността на издателството.  Особено интересен бе разказът за творческия и технологичен процес на създаване на научна,  публицистична и художествена литература, на справочници и речници за ученици.

„Нашето издателство за своята 20-годишна история се утвърди като едно от най-големите учебникарски издателства в страната- отбеляза г-жа Венета Христова, главен редактор на издателство „Булвест 2000″. През последните години ние осигуряваме значителен дял от продукцията на учебници и учебни помагала по всички учебни дисциплини на образователната система в държавата.  Работим с едни от най-успешните авторски колективи, с известни художници и дизайнери, наложили се през годините в условията на непрекъснато разрастваща се конкуренция. Разполагаме с модерна система за пълна предпечатна подготовка и експонация, собствена печатна база и висококвалифицирани специалисти, които ги обслужват“-допълни г-жа Христова.

В областта на образователната литература за деца издателството работи с чуждестранни партнъори. Над 800 заглавия написани от известни учени, университетски преподаватели и утвърдени учители мерят ръст с европейските стандарти. В разговора с редакторите по отделните научни дисциплини учениците  бяха запознати с технологичния процес за издаване на  учебници и учебна литература и с етапите на работа. Подчертано бе, че подготовката на печатни и електронни образователни издания  е сложен , продължителен и интересен процес, който започва с избора на авторския колектив, чиято работа е съобразена с научните потребности на учениците.

С изданията на „Булвест 2000“ хиляди деца от българските общности зад граница изучават родния език, историята и географията на България.

Цветемира Берова-старши учител, български език и литература

[nggallery id=109]