Подаване на заявления за изпит по физическо след 7. клас

IMG_20191119_110529Стартира процедурата за прием в профил “Физическо възпитание и спорт” след 7. клас.  От 27 до 29 май 2020 г. се приемат заявления за полагане на изпит за проверка на способностите. Той ще се проведе на 24 и 25 юни. Заявленията се приемат в училището, в което се обучава ученикът в 7. клас. Прилага се и застрахователна полица за дните на изпита.

За учебната 2020/2021 г. училището ни е обявило прием за 1 паралелка с профил “Физическо възпитание и спорт” и 1 паралелка с профил “Софтуерни и хардуерни науки”. Балообразуването за спортния профил включва:

  • резултата от теста по БЕЛ;
  • резултата от теста по математика;
  • удвоения резултат от проверка на способностите (спорт);
  • оценката по физическо възпитание и спорт от свидетелството за основно образование, превърната по скала в точки;
  • оценката по биология и здравно образование от свидетелството за основно образование, превърната по скала в точки.

Срокът на обучение е 5 години. Профилът дава възможност за спортно усъвършенстване, придобиване на знания и умения по спортната анимация и утвърждаване на здравословния начин на живот.

29. СУ “Кузман Шапкарев” има дългогодишни традиции в спорта и се гордее с над 100 шампионски купи и медали,  спечелени от ученическите ни отбори по футбол, лека атлетика, волейбол, баскетбол, тенис на маса, плуване, бадминтон, шах, колоездене и др.

dav


Можете да оставите коментар по-надолу в страницата. Обратните известявания не са разрешени в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>