АкцентиНовини

Концерт „За живот без тютюнев дим“ спасява вековен храм

Благотворителен концерт „За живот без тютюнев дим“ ще събере звезди на българската сцена и млади таланти на 31 май от 19,00 часа пред стадион „Академик“. В Световния ден за борба с тютюнопушенето всеки, който присъства, ще може да дари сума, равняваща се на цената на кутия цигари, за възстановяването на храма „Св. Мина“ в столичния кв. „Слатина“.

29. СУ „Кузман Шапкарев“ е партньор в инициативата, която се организира от Сдружение „Национална асоциация за профилактика на белодробните болести“ с подкрепата на Столична община.

В концерта ще вземат участие Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Б.Т.Р., D2, Кристина и Михаил Белчеви, Хайгашот Агасян, „Трамвай №5“, „Супертрик“, Мая Нешкова, Мария Чакърдъкова, мандолинен квинтет „София“, трио „Вива“, Натали Ангелова и Ина Дюлгерова.

Водещи ще бъдат д-р София Ангелова и д-р Неделя Щонова.

Храмът „Св. Мина“ има вековна история и е паметник на културата. Построен е преди 150 г. от родолюбиви християни от тогавашното с. Слатина. В него се е укривал Апостола на свободата Васил Левски. Скривалището му е запазено и до днес. На Цветница тази година мощите на св. Мина бяха дарени на храма от игумена на Бачковския и Троянския манастир епископ Сионий.

Всеки, който желае да се включи в инициативата, може да направи дарение и по банковата сметка на храма:

BIC: BPBIBGSF

BG27 BPBI 7942 1024 6623 01

за ЦН при храм “Св. вмчк Мина”

Нека всички се обединим с вяра и да помогнем за спасението на храма “Св. Мина”!