ГалерияПроекти

Пътуване в света на държавността и духовността

Членовете на Ателие „ История на българските институции и организации” откриха в 29 СОУ „ Кузман Шапкарев” изложба под надслов „ ПЪТУВАНЕ В СВЕТА НА ДЪРЖАВНОСТТА И ДУХОВНОСТТА”. Автор на експозицията е старши учител Цветемира Берова, ръководител на ателието.

Изложбата, която е част от представителната  изява на  учениците, представя в  осем фототабла, рекламни плакати и материали  осъществените образователни посещения в Народното събрание, Българската академия на науките, Софийския университет „ Св. Климент Охридски”, Летище „ София”. Събрана е  богата информация  за историята и дейността на тези институции, отразени са срещите с народни представители, с академик Никола Съботинов, с преподаватели от Юридическия и Историческия факултет на най-старото висше училище у нас, разговорите с представители на научната общност от БАН и със зам.-ректора на Софийския Университет проф. Анастас Герджиков, посещението на музея по палеонтология.

Учениците споделиха впечатленията си от визитата в тези институции и представиха богат снимков материал  в мултимедийната си презентация с мото: …ЗАЩОТО СМЕ ЗАЕДНО”.Членовете на ателието отбелязаха, че придобитите знания и опит са задълбочили интереса им към историческите познания и изследователската дейност.

Г-жа Маргарита Милева, директор на училището, на която  учениците поднесоха фотоалбум, отразаващ дейността им в ателието, връчи грамоти  на участниците в мултимедийната изява.

Цветемира БЕРОВА, старши учител, български език и литература    

[nggallery id=88]