АкцентиНовини

Подаване на заявления за изпит по физическо след 7. клас

Стартира процедурата за прием в най-новия ни профил след 7. клас – „Физическо възпитание и спорт“.  От 3 до 5 юни 2019 г. се приемат заявления за полагане на изпит за проверка на способностите. В 29. СУ „Кузман Шапкарев“ той ще е по баскетбол и волейбол и ще се проведе на 25 и 26 юни. Заявленията се приемат в училището, в което се обучава ученикът в 7. клас. Прилага се и застрахователна полица за дните на изпита.

За учебната 2019/2020 г. училището ни е обявило прием за 1 паралелка с профил „Физическо възпитание и спорт“ и 1 паралелка с профил „Софтуерни и хардуерни науки“. Балообразуването за спортния профил включва:

  • резултата от теста по БЕЛ;
  • резултата от теста по математика;
  • удвоения резултат от проверка на способностите (спорт);
  • оценката по физическо възпитание и спорт от свидетелството за основно образование, превърната по скала в точки;
  • оценката по биология и здравно образование от свидетелството за основно образование, превърната по скала в точки.

Срокът на обучение е 5 години. Профилът дава възможност за спортно усъвършенстване, придобиване на знания и умения по спортната анимация и утвърждаване на здравословния начин на живот.

29. СУ „Кузман Шапкарев“ има дългогодишни традиции в спорта и се гордее с над 100 шампионски купи и медали,  спечелени от ученическите ни отбори по футбол, лека атлетика, волейбол, баскетбол, тенис на маса, плуване, бадминтон, шах, колоездене и др.

 

izpit_page-0001Повече подробности за приема след 7. клас може да прочетете ТУК