29. СУ "Кузмaн Шапкарев"

29. СУ "Кузмaн Шапкарев"

Училище, което сбъдва мечти

Новини

Учениците от 8. до 12. клас минават на дистанционно обучение

От 29 октомври до 12 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап. Това гласи Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г. на здравния министър проф. Костадин Ангелов за новите противоепидемични мерки в страната.
Учениците от начален и прогимназиален етап (до 7. клас включително) ще продължат присъствен учебен процес.

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование.

Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощен барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Допуска се провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при заетост на местата до 30 %.

Колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика.