Новини

Учениците от 8. до 12. клас минават на дистанционно обучение

От 29 октомври до 12 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап. Това гласи Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г. на здравния министър проф. Костадин Ангелов за новите противоепидемични мерки в страната.
Учениците от начален и прогимназиален етап (до 7. клас включително) ще продължат присъствен учебен процес.

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование.

Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощен барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Допуска се провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при заетост на местата до 30 %.

Колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика.