Бележити датиБлог

20 ноември- Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Тази година на 20 ноември почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата от пътнотранспортни злополуки. Датата – всяка трета неделя на месец ноември, е определена с резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 26 октомври 2005 година.

Всеки месец десетки българи – мъже, жени и деца, умират или остават завинаги осакатени заради чужди или свои грешки на пътя. И докато нещастията, причинени от катастрофи се отчитат като статистика, хиляди семейства живеят с болката от загубата на близки хора или с техните ограбени съдби.

Безопасността на движението е споделена отговорност. Повечето от инцидентите по пътищата са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени. Необходими са ни само повече толерантност, уважение и предпазливост, за да избегнем грешките, които водят до безмислено нещастие.

Трябва да осъзнаем, че нарушенията на правилата за движение са заплаха за самите нас.

Нека на този ден си спомним за тези, които не са между нас, да почетем тяхната памет и изкажем съчувствие към семействата им!

Нека благодарим на хората, които всеки ден се борят за спасяване на живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия.

Power Point Presentation by Manuel Ramos FEVR vice-president at the UNRSC meeting in Geneva 15.11.11. Presentation WDOR