АкцентиЗа ученицитеНовини

Ученици от 29 СОУ “Кузман Шапкарев” станаха част от летописа на ‘История.BG” по БНТ

С трепет и вълнение учениците от 29 СОУ участваха в директно дискусионно студио на Българската национална телевизия на тема: “Истините и легендите за прабългарите”. Ръководители на образователното посещение са г- жа Цветемира Берова, старши учител , български език и литература и г- н Иван Джаков, старши учител , история и цивилизация.

В дебата се дадоха отговори на въпроси, свързани с първите отношения между България и Византия, с управлението на владетеля Кубрат, с приемането му на християнството. Представиха се различни гледни точки, във връзка със съвременните изследвания за прабългарите като монголоиди или с превес на европеиди. В рамките на проекта ‘История.BG” националната медия  отбелязва знакови годишнини от българската история с репортажи и като дава трибуна на специалисти и общественици, които да изразяват мнението си в дискусионни студиа.

“Усетих тръпки от радост, че ставам част от летописа на ‘История.BG” на БНТ.Пожелавам успех на предаването, което печели зрителската аудитория с аналитично представяне на различни становища по значими за България исторически годишнини” – сподели Ванеса, ученичка от 12 – а клас. Денят е незабравим за учениците от 9, 11-а,11-б, и 12-а клас, които обогатиха знанията си по история и изживяха една емоционална вечер в Студио 1 на  БНТ.

Цветемира Берова, старши учител , български език и литература

[nggallery id=132]