АкцентиНовини

Мобилен психологически кабинет в 29.СУ

Уважаеми родители,

И през този учебен срок в 29. СУ „Кузман Шапкарев“ на разположение за вас и вашите деца е Мобилен психологически кабинет. В него се предлагат индивидуални психологически консултации от психолози и психотерапевти с богат опит в работата с деца и родители от Центъра за обществена подкрепа „Зона заКрила“ към Фондация „Асоциация Анимус“. Услугата е безплатна.

КОГА?

Понеделник:    14:00 – 14:45 ч и 15:00 – 15:45 ч.                                          

Четвъртък:        14:30 – 15:15 ч и  15:30 – 16:15 ч.

КЪДЕ?

До кабинета на училищния психолог.

КАК?

Можете да се срещнете с психолог, като предварително запазите час:

  • на тел. 02 9835205 („Асоциация Анимус“)
  • чрез онлайн платформа, до която ще достигнете през QR кода или чрез този линк https://rb.gy/597mv

Всеки ученик/ученичка, има възможност да посети самостоятелно психолог за първоначален разговор по въпроси, които го/я притесняват. Вие като родител ще бъдете уведомени за работата с детето, за да дадете съгласие за провеждане на серия от индивидуални консултации, ако такива са необходими. Децата обикновено търсят помощ по теми като училищен тормоз, проблеми в общуването, конфликти, стрес, романтични разочарования, тревожност, загуба, изолираност, чувство за малоценност  и др.

Вие като родител  ще можете също да се консултирате по въпроси, свързани Вашето дете, като неразбирателство, юношески проблеми и конфликти, проблеми в поведението, неочаквани промени и др. Възможно е родителите да бъдат поканени, за да получат информация и напътствия  от психолога.  

ЗАЩО?
Най-често емоционалните проблеми се наблюдават в училище, където децата общуват най-интензивно. Известно е, че само най-драстичните инциденти достигат до знанието на възрастните – учители и родители. Повечето децата се притесняват или не знаят къде и как да потърсят помощ, а родителите  нямат достатъчно време да намерят подходящ  специалист. Ние искаме да направим квалифицираната психологическа помощ леснодостъпна за децата и родителите. Няколко срещи с психолог могат да решат проблема и детето да се почувства отново щастливо и уверено.