АкцентиНовини

Новият кмет на „Сердика“ на урок по рок в 29.СУ

Новият кмет на столичния район „Сердика“ Момчил Даскалов избра да посети 29. СУ „Кузман Шапкарев“ на втория ден от встъпването си в длъжност. Той гостува на 8.г клас по време на рок урок в часа на класа с д-р Станислав Пандин, психолог и вокалист на група „Канела“. Учениците се запознаха с музиката на „Дийп Пърпъл“, „Бийтълс“, Джими Хендрикс и други рок легенди, а някои дори се опитаха да свирят на китара.

Районният кмет влезе и в 8.а клас, където имаше тематичен час за трафика на хора, воден от криминолога доц. д-р Нина Белова. Уроците се организират по програмата „София – град на младите и активните” със съдействието на отдел „Образование, култура, социални дейности и спорт“ в район „Сердика“ и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Директорът на 29. СУ Маргарита Милева представи на госта както постиженията, така и проблемите, които предстои да решаваме, а кметът изрази готовност за подкрепа и ползотворно сътрудничество.

Ученическият съвет пък го запозна с инициативите си в Седмицата на толерантността и предизвикателството „Кутия за добрини“, чиято цел е да се насърчава добротворчеството.

Г-н Даскалов остана впечатлен от шампионските купи, спечелени от децата на 29.СУ, и отдели специално внимание на училищната библиотека, обновена с общите усилия на учители, родители и ученици.

Приемаме тази първа негова визита като добър знак за приоритетите на новата районна администрация.