Вълшебна Коледа в училище

Звънчета, свещички, сладкиши, омайващо ухание на канела и стафиди, на домашна топлина и уют – това е типичната коледна атмосфера.

На Коледа светват пламъчета, гирлянди с бляскави играчки увиват клоните на коледна елха, а на върха й ярко свети винаги една звезда, която символизира пътеводната звезда, показала пътя на тримата мъдреци при раждането на Христос.

Рождество Христова е един от най-светлите християнски празници, а вечнозеленото дърво е най-популярният му символ, превърнал се в неизменна част от обредността на този ден. Преди Коледа запалването на елхата се е превърнало в ритуал, а песните около нея в омиротворяващ акт.

Поставянето и украсяването на пъстроцветна елха е традиция за учениците и учителите в 29 СОУ. Коледното настроение допълват празничната томбола и красивата училищна украса. В коледната седмица богата и разнообразна е палитрата от изяви, разкриващи таланта и артистичните заложби на учениците от І до ХІІ клас.

Незабравими ще останат миговете, свързани с изработването на коледни картички и календари, с подготовката на благотворителен базар и с конкурса за най-красива коледна украса на класната стая. В надпреварата учениците от 12б, 9 б, 12 г, 3, 5, 6 и 7 клас проявиха своя естетически усет и доказаха своя творчески талант.

Победители са учениците от 5 клас с класен ръководител г-жа Маргарита Парева.

Най-искрени благопожелания за здраве и сили, за ползотворни дела, за топлота и доброта – дарявани и получавани, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти!

ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

Цветемира Берова – старши учител БЕЛ

 


Можете да оставите коментар по-надолу в страницата. Обратните известявания не са разрешени в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>