АкцентиНовини

Коледна седмица в 29. СУ

Коледният дух завладя 29. СУ и последната учебна седмица на 2023 г. бе изпълнена с много усмивки и приказни емоции.

В навечерието на най-светлия християнски празник отворихме кутията за добрини, в която два месеца събирахме послания и признания за добри дела. За пореден път се уверихме, че в 29. СУ учат деца с големи сърца, на които може да се разчита. Те са готови да помогнат на приятел в училище, на близък човек вкъщи или на някой непознат на улицата. Даряват грижа и внимание на самотни възрастни хора, участват в благотворителни концерти с благородни каузи. В кутията за добрини намерихме и посланието на новия кмет на район „Сердика“ Момчил Даскалов: „Да бъдеш добър, толерантен, мил с приятели и непознати е всъщност дар за нас самите и важна крачка към един по-добър свят!“

По инициатива на Ученическия съвет на 20 и 21 декември се проведе базар, на който се предлагаха коледни картички и сувенири, изработени от ученици, учители и родители. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на нови книги за училищната библиотека.

Сформираните по НП „Заедно в изкуството и в спорта“ групи на младите художници и танцьори в 29. СУ също допринесоха за празничната атмосфера – едните украсиха с картините си училищните коридори и стаи, а другите ни заредиха с ритъма на коледните песни.

Изключително колоритни бяха и тържествата на децата от начален етап. Четвъртокласниците от клуб „Приказките оживяват“ разиграха коледни сюжети на сцената на читалище „Факел-1920“.

Конкурс за най-красиво украсена класна стая пък предизвика оспорвана надпревара в профила на Ученическия съвет в Инстаграм. Победителите ще бъдат обявени след празниците.

След веселите тържества в последния учебен ден за 2023 г. учениците запретнаха ръкави и почистиха класните си стаи. Така изразиха своята съпричастност към труда на неуморните ни хигиенистки и желанието си да започнат 2024 г. на чисто.

Очакваме Коледа и Новата година, заредени с добро настроение и енергия за бъдещи постижения.

Весели празници!