АкцентиНовини

Осмокласници преоткриват Дон Кихот в Младежкия театър

В навечерието на 24 май ученици от VIII „а“ и VIII „б“ клас гледаха постановката „Дон Кихот“ в Младежки театър „Николай Бинев“.

Децата, които изучават отскоро произведението на Мигел де Сервантес, посрещнаха с интерес прочита на режисьорката Веселка Кунчева и преоткриха посланията на Дон Кихот и Санчо Панса.

Кой е Дон Кихот? Ти ли си Дон Кихот? Аз ли съм? Имаме ли все още нужда от него, или идеалите, мечтите и надеждите му са загинали преди векове?
Дон Кихот е смелият, макар и леко наивен водач, който ни помага да се потопим в свят на приключения, мечти и полет над сивото ежедневие. Свят на битки с грамадни великани, зли магьосници, гръмотевиците на завистта, реките на лакомията. „Дон Кихот“ е пътешествие в търсене на възможности за осъществяване на подвизи и достигане на най-ценното съкровище на този свят – свободата, защото „Свободата, Санчо, е на върха на копието!“  
„Не се отказвай, Санчо! Ела с мен, да нахраним душите си със свобода…Ела, приятелю! Върви до мен! И бъди губернатор на духовността.“